<samp id="y826a"><noscript id="y826a"></noscript></samp><rt id="y826a"><center id="y826a"></center></rt>
<tr id="y826a"><small id="y826a"></small></tr>
<option id="y826a"></option>
<acronym id="y826a"></acronym>
<rt id="y826a"><center id="y826a"></center></rt>
<tr id="y826a"></tr>

招考信息备考资料考试题库|面授课程网校课程| 砖题库职位库直播|微信微博师资图书

当前位置£º广西人事考试网 > 广西军转干考试 > 试题资料 >

阅读模式

2019广西军队文职专业课试题£º英语专业_基础习题£¨3£©

2019-02-21 13:38 广西人事考试 来源£º华图教育

¡¡阅读理解

¡¡¡¡Passage One

¡¡¡¡At the age of 16, Lee Hyuk Joon’s life is a living hell. The South Korean 10th grader gets up at 6 in the morning to go to school, and studies most of the day until returning home at 6 p.m. After dinner, it’s time to hit the books again—at one of Seoul’s many so-called cram schools. Lee gets back home at 1 in the morning, sleeps less than five hours, then repeats the routine—five days a week. It’s a grueling schedule, but Lee worries that it may not be good enough to get him into a top university. Some of his classmates study even harder.

¡¡¡¡South Korea’s education system has long been highly competitive. But for Lee and the other 700,000 high-school sophomores in the country, high-school studies have gotten even more intense. That’s because South Korea has conceived a new college-entrance system, which will be implemented in 2008. This year’s 10th graders will be the first group evaluated by the new admissions standard, which places more emphasis on grades in the three years of high school and less on nationwide SAT-style and other selection tests, which have traditionally determined which students go to the elite colleges.

¡¡¡¡The change was made mostly to reduce what the government says is a growing education gap in the country: wealthy students go to the best colleges and get the best jobs, keeping the children of poorer families on the social margins. The aim is to reduce the importance of costly tutors and cram schools, partly to help students enjoy a more normal high-school life. But the new system has had the opposite effect. Before, students didn’t worry too much about their grade-point averages; the big challenge was beating the standardized tests as high-school seniors. Now students are competing against one another over a three-year period, and every midterm and final test is crucial. Fretful parents are relying even more heavily on tutors and cram schools to help their children succeed.

¡¡¡¡Parents and kids have sent thousands of angry online letters to the Education Ministry complaining that the new admissions standard is setting students against each other. "One can succeed only when others fail,” as one parent said.

¡¡¡¡Education experts say that South Korea’s public secondary-school system is foundering, while private education is thriving. According to critics, the country’s high schools are almost uniformly mediocre—the result of an egalitarian government education policy. With the number of elite schools strictly controlled by the government, even the brightest students typically have to settle for ordinary schools in their neighborhoods, where the curriculum is centered on average students. To make up for the mediocrity, zealous parents send their kids to the expensive cram schools.

¡¡¡¡Students in affluent southern Seoul neighborhoods complain that the new system will hurt them the most. Nearly all Korean high schools will be weighted equally in the college-entrance process, and relatively weak students in provincial schools, who may not score well on standardized tests, often compile good grade-point averages.

¡¡¡¡Some universities, particularly prestigious ones, openly complain that they cannot select the best students under the new system because it eliminates differences among high schools. They’ve asked for more discretion in picking students by giving more weight to such screening tools as essay writing or interviews.

¡¡¡¡President Roh Moo Hyun doesn’t like how some colleges are trying to circumvent the new system. He recently criticized "greedy" universities that focus more on finding the best students than faying to "nurture good students". But amid the crossfire between the government and universities, the country’s 10th graders are feeling the stress. On online protest sites, some are calling themselves a “cursed generation” and “mice in a lab experiment”. It all seems a touch melodramatic, but that’s the South Korean school system.

¡¡¡¡21. According to the passage, the new college-entrance system is designed to (     ).

¡¡¡¡A. require students to sit for more college-entrance tests.

¡¡¡¡B. reduce the weight of college-entrance tests.

¡¡¡¡C. select students on their high school grades only.

¡¡¡¡D. reduce the number of prospective college applicants.

¡¡¡¡¡¾答案¡¿B¡£在原文第二段中£ºThis year’s 10th graders will be the first group evaluated by the new admissions standard£¬which places more emphasis on grades in the three years of high school and less on nationwide SAT-style and other selection tests£¬可以看出新的大学入学考试系统是为了平均在高中三年中的考试£¬B£º减少高考升学考试的比重£¬符合题意£¬ACD三项都不符合£¬排除£¬故选B¡£

¡¡¡¡22. What seems to be the effect of introducing the new system? (     )

¡¡¡¡A. The system has given equal opportunities to students.

¡¡¡¡B. The system has reduced the number of cram schools.

¡¡¡¡C. The system has intensified competition among schools.

¡¡¡¡D. The system has increased students’ study load.

¡¡¡¡¡¾答案¡¿D¡£在第三段£ºBut the new system has had the opposite effect. Before, students didn’t worry too much about their grade-point averages; the big challenge was beating the standardized tests as high-school seniors. A项曲解了原文意思£¬原文是说新考试制度需要高中生们用工在平常£¬而非一考定终身¡£排除A¡£B没有在问文中提到£¬可排除£¬C是说学生间的竞争激烈£¬而非学校£¬排除£¬D和原文说的意思接近£¬?#24471;?#23398;生负担加重£¬符合题意£¬故选D¡£

¡¡¡¡23. According to critics, the popularity of private education is mainly the result of (     ).

¡¡¡¡A. the government’s egalitarian policy.

¡¡¡¡B. insufficient number of schools:

¡¡¡¡C. curriculums of average quality.

¡¡¡¡D. low cost of private education.

¡¡¡¡¡¾答案¡¿A¡£在第五段£ºAccording to critics, the country’s high schools are almost uniformly mediocre—the result of an egalitarian government education policy.这段主要?#24471;?由于政府政策£¬优等学校的数量是由政府把控?#27169;?#22240;此很多好学生上不了优等学校£¬就只能去普通学校£¬因此家长就愿意花钱让孩子在私人教育中¡£本质是由于政府政策£¬故选A¡£

¡¡¡¡24. According to the passage, there seems to be disagreement over the adoption of the new system between the following groups EXCEPT (     ).

¡¡¡¡A. between universities and the government.

¡¡¡¡B. between school experts and the government.

¡¡¡¡C. between parents and schools.

¡¡¡¡D. between parents and the government.

¡¡¡¡¡¾答案¡¿B¡£问题£º下?#24515;?#20010;群体对采纳新教育系统没有歧义?通过原文最后三段可以看出, universities, government, parents, schools都表示不赞成这个新教育系统£¬但在原文中没有提到experts£¬因此B没有提到不符合£¬故选B¡£

¡¡¡¡25. Which of the following adjectives best describes the author’s treatment of the topic? (     ).

¡¡¡¡A. Objective.

¡¡¡¡B. Positive.

¡¡¡¡C. Negative.

¡¡¡¡D. Biased.

¡¡¡¡¡¾答案¡¿C¡£文中可以发现很多次出现complain£¬disagree等负面词£¬并且从文中很多段落可以看出大多数人£¬不管学生£¬家长£¬政府£¬学校或是社会都对这个新的教育系统持有反对态度?#27169;?#22240;此选C¡£

£¨编辑£º广西-图图£©

Smohan

关注我们

广西华图教育官方微信£ºGXhuatu

立即关注
  • 20000+ 每日阅读
  • 150000+ 粉丝
  • 1000+ 每日转发
Smohan

华图公务员考试热点

广西华图官方微博http://weibo.com/gxgongwuyuan

立即关注
  • 160000+ 粉丝
  • 18000+ 博文
  • 700+ 每日转发

考试工具砖题库练题

最新招考
照片调整
直播讲座
职位查询
真 题 库
时政热点
每日一练
砖 题 库
首页 搜索 评论
首页 网站地图 联系我们 返回顶部
京ICP备11028696号-11 京ICP证130150号 京公网安备11010802021470号
ºÓ±±¿ì3ºÅÂë
<samp id="y826a"><noscript id="y826a"></noscript></samp><rt id="y826a"><center id="y826a"></center></rt>
<tr id="y826a"><small id="y826a"></small></tr>
<option id="y826a"></option>
<acronym id="y826a"></acronym>
<rt id="y826a"><center id="y826a"></center></rt>
<tr id="y826a"></tr>
<samp id="y826a"><noscript id="y826a"></noscript></samp><rt id="y826a"><center id="y826a"></center></rt>
<tr id="y826a"><small id="y826a"></small></tr>
<option id="y826a"></option>
<acronym id="y826a"></acronym>
<rt id="y826a"><center id="y826a"></center></rt>
<tr id="y826a"></tr>